Ananasbling

Köket är färdigt, whoop whoop! Trodde inte att tapeten skulle hinna komma innan fredag, men det gjorde den som tur var.
I fredags efter jobbet så spacklade jag och målade tak- och golvlister. Sen när allt torkat på kvällen så målade jag. På lördag morgon (eller förmiddag, beror på vem du frågar) så målade jag färdigt. Efter några timmar bestämde jag att det hade torkat klart och smällde upp tapeten. Jag köpte bara en rulle, vilken blev fyra vårder och det är det fram till dörren. Sen hade jag sån gristur att jag fick ut två små bitar som passade perfekt över dörren. Jag fick skära av en liten remsa längst hela vården på den sista bredvid dörren och den passade perfekt på andra sidan dörren, mellan dörr och skåp. Hur kan man ens ha sån tur?!
När jag började rolla över det rosa med vitt så kändes det nästan lite vemodigt, blev lite nojig över att jag skulle ångra mig. Men det gör jag icke. Det blev fabulöst!
🍍✨
Pasteller + guld = 💖
Remsan som blev över från den sista vården blev det ingen mösterpass på, längst upp till höger står det två ananaser och knör, det sket jag i 😁
Nu till helgen skall möblemanget målas (förhoppningsvis, man vet ju aldrig om det råkar komma något emellan, typ oork eller något)
Hursomhelst så är jag mycket nuuujd med resultatet, trots ananaser som knör.
 
Började organisera mina pysselsaker idag. Ett skåp i hallen har blivit pysselskåp. Har visserligen bara tagit ur nästan allt som var i skåpet och lagt in de sakerna som låg och drällde. Måste rota fram allt annat pysselrelaterat som är inknöt i typ alla skrymslen.
Blir nog bra tillslut.
 
Fick påskpysslat lite idag också. Gick till förrådet för att hämta påskpyntslådan och kom på att när jag la in julpyntet så staplade jag allt det över påskpyntet. Då tänkte jag "äh fuck it, det är gööörajättelångt till påsk", det var det inte... 😏
Fick fram lådan tillslut och påskriset fick lite fjädrar och glittriga ägg.
Eller jättemycket... Blev aningen större än vad jag hade väntat mig.
 

Kreativt kaos

Har fått hem provburkarna med färg som jag beställde från Liwa-online.se häromsistens. Det är ca 4 dl per burk och de kostade 39kr st. 
Så jäkla härliga färger. Tror att kökstolarna, som en del av denna färgen skall pryda, kommer bli superfina. Är väldigt sugen på att börja måla, får dock vänta lite för just nu ser det ut såhär hemma hos oss⬇️
Väldigt tom. Det är det däremot INTE i vardagsrummet....
 
 
Imorgon ska jag börja måla i köket. Ska måla både golvlister, taklister och väggar. Hoppas att tapeten som jag har beställt kommer imorgon, så att jag kan tapetsera på lördag. På söndag blir det förhoppningsvis städning och tillbakamöblering.
Jag tycker verkligen att det är skitkul att måla/tapetsera om. Trots kaoset som skapas. En av anledningarna till att jag älskar det är att rummet blir grundligt städat på köpet, eller allså det får man ju göra själv, det är inte så att det sker per automatik. Det är väldigt mycket lättare att städa ett rum som är tömt och allt som ställs in diskas/torkas av. Härligt. Sen ska jag inte sticka under stolen med att jag älskar att förändra och förnya. 😇
Anledningen till att jag kände att det var dax att byta färg nu är att allt i rummet är i färg. När jag målade rosa så hade jag bara vita möbler i köket. Nu har ju möblera fått en omgång färg eller flyttat ut från köket. Nu blir det vita väggar med en tapet på ena väggen.
Hoppas på att kunna visa resultatet på söndag kväll eller på måndag! 😁

Pastellig inspiration

Fyndade några fina inredningsböcker på bokrean. Bl.a Inred med vintage av Elsa Billgren, Vintagepimp och hemmafix av Underbara Clara (Clara Lidström) och Pretty Pastel Style av Selina Lake.
Pretty Pastel Style blev, inte helt oväntat, en stor favorit. Maajgaad, varför har jag inte en stor sekelskiftsvilla med fina pardörrar och trägolv???
Inspiration till köket. Har ju lite planer på att måla och tapetsera om, har dock inte hittat den perfekta tapeten än... Är så jobbigt när man skapar en bild i huvudet av en tapet som blir perfekt, går ju liksom inte hitta en påhittad.
Ska måla om mina köksmöbler också, tycker att det är väldigt fint med vitt bord och färgglada stolar (som jag hade innan jag bytte till den gruppen jag har nu). Har beställt lite provburkar. Är perfekt om man vill ha många färger och bara behöver lite av varje. De jag köpte kostade 39kr st.
Denna färgskalan (plus vitt då) blir det.
Jag ska byta ut stolarna i vardagsrummet så småningom (när jag hittat fina på loppis), de jag har nu är lite för höga för bordet. Blir lite litet lårutrymme. Tänker att det blir superfint med lite udda stolar där.
Denna färgskalan tänkte jag måla dem i.