Köksfix för liten slant

Idag målas det fog i köket. Den går från gråfläckig i alla grå nyanser som finns till vit. Har köpt fogfärg på "penna" från Biltema. Kostade 35 spänn så det är ett väldigt billigt sätt att få en ganska stor förändring på.
En av två strykningar klara. Skall torka en stund till innan andra strykningen. Väldigt lätt att göra, det är en liten gummirulle som man rullar över fogen. Färgen som kommer på kakelplattorna är väldigt lätt att få bort när färgen har torkat. Jag gnuggade med en torr trasa.
 
Rengör kakel och fog innan och torka av. Ytan måste torka ordentligt innan man målar.
 
Målade de nedre skåpsluckorna i Panduros Vintage färg. En härlig rosig rosa (som ser lite mer lila ut än vad den är irl), målade dem ljuslila för ett tag sedan men trivdes inte riktigt med det.
Även före på fog här.
Här ser man färgen lite bättre.
Tycker att det blir himlans fräscht och fint med vit fog.
 
Skall köpa en ny bänkskiva, diskho och blandare inom en snar framtid. Skall ha bänkskiva över hela med en liten nedsänkt ho. Behöver inte två stora hoar, har ju diskmaskin och det är snyggare med lång skiva. Har inte bestämt mig för vilken färg jag skall ha på skivan än... Trä, svart, vit... Har väldigt svårt för att bestämma mig.
Har iaf bestämt vilken ho och blandare som jag skall köpa, nämligen följande...
Ho från IKEA som kostar ynka 349 kr. Eftersom jag bor i hyresrätt så vill jag inte lägga allt för mycket pengar. (Kommer att spara befintlig ho, blandare och bänkskiva och byta tillbaka vid flytt.)
Och denna blandare. Tycker att den är väldigt tjusig med tanke på priset. Kostar 399 kr och även den är från IKEA.
Har även tänkt att plocka ner överskåpen och sätta upp hyllplan där. Kommer att ha lite att greja med på semestern. Förhoppningsvis skall jag lägg golv i kök och hall också. Min pappa har  ett klickgolv som han inte skall använda så det kunde jag få (YAY!), det har dock legat i hans hus som brann. Inte där det brann och det låg inpackat så förhoppningsvis så luktar det inte rök... Om det gör det kanska man kan måla det.. Ganska mycket arbete blir det i vilket fall.

Sommar nu tack!

Nu är jag nästan klar med trädgården, skall bara köpa någon enstaka blomma till och fylla några hålrum i några stora krukor. Längtar efter att allt jag har sått och planterat växer till sig och börjar blomma. Hoppas att buskarna jag har köpt tar sig ordentligt, har väl inte supergröna fingrar om man säger så och är för lat för att läsa på om hur olika växter skall skötas. Kan inte alla bara ha samma Skötselråd liksom (där det står att de behöver befintlig jord, vatten, när det regnar, och sol, när den behagar titta fram).
Förhoppningsvis så överlever magnolian, pionerna och syrenerna som jag har planterat.
Bänken är en gammal hockeybänk som jag har sprayat. Har sytt på en rosa Frans på mitt vita IKEAparasoll. Sydde för hand, tog ca sex timmar delat på tre sytillfällen och jag stack mig på nålen ca hundra gånger. När jag precis vad färdig och skulle fälla upp parasollet för att skåda min skapelse så lyckas jag luta det mot en kaktus som trasslar in sig i fransen. Ordentligt. Försöker att balansera det stora, tunga parasollet med en hand och trassla loss kaktus med den andra. Så efter en stund av fransryckande och svordomar så hade jag lyckats samla på mig ett antal stick till och befriat en kaktus. Nu har jag ett fabulöst parasoll iaf.
Längst till höger i bilden växte det tre stora buskar, dem har jag grävt upp och planterat om, till vänster om trädgårdsgruppen. Innan jag grävde ner dem så tog jag några plättar gräs och placerade över buskarnas gamla bostad. Bredvid har jag sått gräs som är på god väg upp nu. Har fått en mycket rymligare och trevligare uteplats nu. Har grävt lite rabatter längst husväggen och satt magnolia, pion och sått blommor. Tänker att det så småningom skall vara en oas av blommor runt den lilla gruppen, fast det var ju det där med att jag inte har så gröna fingrarna så det kanske bara blir de där omplacerade buskarna, en hope rabarer och några liljor som redan växte där när jag flyttade in... Hoppas kan man ju alltid.
Buskarna ser lite ledsna ut, var tvungen att klippa ner dem ganska mycket för att de skulle bli hanterbara och det var i helt fel säsong. De skulle precis börja blomma när jag gick in och fullkomligt mördade varenda litet blad. Några nya blad har det dock kommit så jag har stora förhoppningar om att de har ett långt liv framför sig. 
Har satt ett snöre mellan vägg och pelare, nu hänger de två solcellslampor där och jag tänker att man kan hänga vimplar och annat pynt i när man skall dricka drinkar här på fina sommarkvällar.
So much room for activities!
I krukorna på det rosa bordet har jag sått massa örter. Är så himlas härligt att gå ut och plocka basilika till mackan. Kommer se betydligt snyggare ut när det växer något i alla krukor.
Vid stupröret står det en pion, det gör det även i den lilla jordplätten vid de blå blommorna, den är dock tiny. Den lilla kvisten i den stora jordplätten bredvid rabarberna är en magnolia. Pioner och magnolior är bland det finaste blommorna!
Tomat, chili och mer örter växer här. De fina mässingskrukorna hittade jag på loppis för någon tia.
Det är viktigt ha fina planteringsverktyg!
 
 
 
Spraymålade denna stolen förra våren, sedan har den övervintrat i trädgården och blivit fint sliten. Så hoppas jag även att hockeybänken kommer att se ut nästa år. Fint med lite patina på några möbler.
Att beror på patina så har denna pelaren lite väl mycket av den varan. Får ta och måla den någon dag, det verkar nämligen inte som min hyresvärd har planer på det i den närmsta framtiden...
 
Vår och frukost i solen är svårslaget.
Sommar nu tack!

Bakrepotage i Hembakat

Idag damp de nya numret av Hembakat ner i brevlådan. Det var med lite skräckblandadförtjusning som jag läste repotaget som jag var med i. Samtidigt som jag skämdes lite så var det fantastiskt kul! Gillar inte att vara med på bild (om jag inte tar dem själv i barumsbelysning, snett uppifrån med snyggmin 😉) och att då se sig själv på en helsida i en tidning får det att knyta sig en aning i magen samtidigt som hjärtat slår lite snabbare av upphetsning på det osnuskiga viset. 
Fotografen heter Cici Möller och förutom att vara en fantastisk fotograf så är hon jätterolig och superhärlig. (Om det inte hade varit för att jag inte tycker om att man kommenterar folks utseende så hade jag även lagt till skitsnygg!)
Det är alltså denna ni skall hålla utkik efter i tidningshyllorna. Hembakat nr 4.
 
sida 5.
Sida 8 och 9.
Sida 10 och 11.
Sida 12 och 13.
Close up. Bilderna blev inte superbra, pga tagit kort på tidning med mobil.
 
Här kommer lite av bilderna som Cici tog (I inte så bra kvalité pga förstorade.)
 
 
 
Hade önskat att de valde denna bilden till helsidan istället, är inte riktigt lika ful på den 😆 (Är inte fotografens fel, det var ju ingen fotomodell som hon fick arbeta med precis...)
 
 
 
Recept på choklad cupcakesen finns på hembakats hemsida.