Blommor och bin...nej, bär!

Fortsatte på min rygg förra fredagen, eller inte jag, Emma fortsatte på min rygg. En persika och magnolior.
Tanken är att det tillslut skall bli en gigantisk frukt, bär och blommskål. Det skall fyllas på med frukt, bär och blommor och så kommer det en skål under med fin fot. Skålen kommer bara skymtas under hängande bär och blomster. Det är om jag inte hinner ändra mig på vägen. Gör det en hel del, som med precis allt annat.
Ödlan är min första tatuering, gjorde den för ca hundra år sedan, därav skicket. Hen fick vara kvar där mellan blommor och blad. Annars är jag snabb på att täcka tatueringar som jag tröttnat på.
Skall fortsätta den 2/5 😄🎉
 
Glömde ju av ett av mina loppisfynd i föregående inlägg.
Denna sötnos. Vet inte var den skall bo än, hade jag haft ett hus med en tjusig veranda så hade den haft en självklar plats. Nu har jag bara en medioker lägenhet med en inte asfancy uteplats, så tror att den får bo inomhus. Sittdynan är omklädd i en kökshandduk från Netto. De kostar bara 15 kr där, så har de fina handdukar så köper jag "för att de kan vara bra att ha", som tex till tillfällen som detta. Måste införskaffa en symaskin, så man kan.....sy. Saker. 

Got to love loppis

Bestämde min för att flytta runt lite skåp hemma för ett tag sedan, behövde bara hitta en ny hylla till köket först. Och det gjorde jag i lördags. Whoop whoop. Hyllan från ikea som stod i köket bor nu i vardagsrummet (måste köpa en till att ha brevid, så de täcker glasdörrarna till Noels rum). Skåpet som stod i vardagsrummet står nu i hallen. Och det lilla skåpet som stod i hallen innan står där jag hade en byrå med blommiga lådor, mellan hall och vardagsrum. Byrån flyttade hem till ett syskonbarn.
Är glad att jag hittade en hylla så snabbt, när man har bestämt att man vill ha en viss möbel och skall köpa på loppis eller på blocket så kan det ju ta lite tid. Och när jag har bestämt mig för något så vill jag skrida till verket DIRR! Jag är så knäpp också, har jag kommit på att jag vill ändra på något så tycker jag helt plötsligt att det som jag har är fult och stör mig på det. Hopplös.
En hylla i teak från 50-60-tal någon gång med borttaget bakstycke, som jag målade ljus mintgrön. Den var inte i toppskick så jag har inget dåligt samvete över att ha slabbat färg på en gammal möbel. Brukar visserligen inte få det... Jag är hur som helst nuuujd med resultatet 😁
Jag var med mamma på loppisen och hon var ute efter ett nytt köksbord. Vi hittade denna fantastiska gruppen och kom fram till att den skulle passa bättre i mitt kök, så hon köpte den och så bytte vi. Den var i denna fantastiska färgen, den kanske inte är hundra till den mintgröna, men det gör inget, allt behöver ju inte vara övermatchat.
Den gula stolen stolen ska få ny färg.
Detta fina fatet fyndade jag också.
Den fina spegeln hamnade i hallen.
De mindre assietterna skall jag använda som fat under krukor. En söt mässingsskål och burk, som är i stort behov av putsning, en kopparampel, teskedar i guld och en liten kaffekopp följde med hem också. Svårt att låta bli att köpa saker när de bara kostar några kronor 😉
 

Inredningsschizofreni och habegär

Halva januari är avverkad, tiden går orimligt fort. Ja menar, jag har ju inte ens speciellt kul. Vad skall man göra för att det inte ska kännas som tiden rusar fram, kolla när färg torkar?
Att bero på att jag inte har speciellt kul, har spenderat större delen av dagen med att städa Noels rum, inte bara rafsa undan lite lego och dammsuga där man kommer åt, utan flytta ut möbler och dammsuga under matta och varenda liten list. Han fick massa lego i julklapp som har täckt hela golvet så det har inte städats ordentlig sedan strax före jul, så det behövdes!
Fick möblera om lite bland dvärggangstrarna (Noels dvärghamstrar Kiwi, Penny a.k.a Lilla och Bitisbella), utrymde ett hyllplan för "lego i lek", sådant som absolut inte får åka ner i den stora legolådan.
Noel som satt på sin lilla, lilla ända och spelade WOW under tiden (i en av favvojulklapparna, en supergosig Batmanmorgonrock) tyckte att det var lite jobbigt att behöva lyssna på dammsugaren halva dagen, stackarn....😏
Ska byta ut tyget i dörröppningen, har beställt ett vitt med cerisa sickzackränder från ellos rea. Kommer bli mycket finare, Noel (jag *host host*) är lite trött på det orangea. Kommer matcha med hans örngott, det är viktigt.
Ett stycke ny pall, har en sådan, fast rosa, i hallen också. 99kr på Jotex, awesome!
Här bor dom, dvärggangstrarna.
Kiwi, vår favorit. Man får ha en favorit, så länge det inte gäller ens egna barn, eller man skall hålla tyst om eventuell favvo bland kottarna iaf ;)
 
Började göra om lite i vardagsrummet förra veckan, kände att det var dax, hade ju säkert haft samma färg på väggarna i ett helt år, nästan.
Målade den ena väggen vit, behåller de mintgröna på den mittemot.Skänken som står vid den vitmålade väggen har gått från vit till ljus mintgrön. Japp, den mintgröna väggen är nu vit och den vita skänken är nu mintgrön. You heard me. Tänkte att färgglada saker syns mer mot vit vägg. Den skall även pimpas lite.
Lite tavlor skall självklart upp, dock bara en bråkdel av de som var där innan. Lite vårkuddar har smugit sig in också.
Råkade köpa ett lite sött bord i mässing på ellos också, var aningen lägre än jag trodde, but I like it. Ser sjukt tomt ut nu, kommer vara crazymycket stuff inom kort ;)
 
Den lilla väggen fick också bli vit, hade sett konstigt ut annars. Det är så många lager färg på väggarna nu, kommer nog få riva tapet nästa gång jag skall måla. Oh ja, det kommer bli en nästa gång! ;)
 
Nästa inköp till vardagsrummet blir en liten söt fåtölj till hörnan med stege och ljusslinga och nya taklampor. (Är så jobbigt att man har sådant jäkla habegär, inte så att jag känner typ, "det hade varit trevligt att köpa något nytt till vardagsrummet typ", nä jag tänker, "ermahgerd, jag MÅSTE ha!!!" )
Denna skönheten (ser typ röd ut, är cerise) hamnar förmodligen över soffgruppen. Vet inte vad jag skall ha över matsalsgruppen än....
 
Greengates vårkollektion är släppt och jag kunde ju inte låta bli att köpa lite (jag vet, jag har problem).
Look at them! Beautiful!
Hade ju inte så mycket i rosa från Greengate så jag BEHÖVDE dem!
Funderar på att flytta ut den vita hyllan från köket, vill hitta en 50-60-tals hylla och måla i någon pastell och ha där istället... 
Tror att det bulliga vitrinskåpet och denna vagnen kommer passa bättre till en sådan.
Nä nu måste jag springa och handla lördagsgodis, tror att det blir värre rage inne i barnrummet än när internet ligger nere annars... 🏃💨